Bal Kabağı Tatlısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

10 Mart 2020 Salı

Bal Kabağı Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bal Kabağı Tatlısı
Tarifi için @benim_mutfagimm teşekkürler
Bal kabagını severmisiniz 😊
İşte size çok hafif lezzet bonbası bir tatlı
Tarifiyle geldim 🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊
ÖNEMLİ BİR NOT
arkadaşlar istagram kısıtlamalar getirdi
Begeni yorum yapmadıgınız sayfa sunumları artık ana ekranınıza düşmiycek o yüzden begeni ve yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen yoksa size ulaşamıycaz bilginize
MALZEMELER
500 gram bal kabagı
1 su bardagı toz şeker
Yarım çay bardagı su
Muhalebisi için
1 lt süt
1 çay bardagı un
1 çay bardagı nışasta
1 tane vanilya





2 yemek kaşıgı tereyagı yada margarin
1 su bardagı toz şeker bardak boyu 200 mg
1 paket krem şanti
Krem şanti için yarım su bardagı süt
1 çay bardagı ince kıyım fındık üzeri için
1 paket potibör bisküvi
HAZIRLANIŞI
önce bal kabagını şeker suyunu koyarak pişirin ve püre haline getirin ardından verdigim ölcülerdeki süt nışasta un toz şekeri bir tencereye alın kıvam alana kadar pişirin ocaktan almadan vanilyayı ekleyin ocaktan alın tereyagını ilave edin mikserle cırpın muhalebi pürüzsüz olsun krem şantiyi cırpın dolaba kaldırın yapıma başlıyalım önce kelebceli kalıbın dibe bisküvi döşeyin az sütle ıslatın muhalebiyi bisküvilerin üzerine dökün ardından bisküvi dizin yine kabak püresini sürün kabagın üzerine kremşantiyi sürün buzdolabında en az 5 saat bekletin fındıgı üzerine serpin yenmeye hazır Not .ben bir gece bekletiyorum
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments