Sponsorlu Bağlantılar
ÇİKOLATALI CEZERYE
Tarifi için @yelizin_tatli_mutfagi teşekkürler
9 adet orta boy havuç(1 kilo civarı)
2 paket petibör bisküvi(toplam 300 gr)
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
1 paket hindistan cevizi(50 gr)
1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
DIŞ KISMINI BULAMAK İÇİN
240 gr benmari usulü eritilmiş çikolata(bitter-sütlü karışık)
HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyin. Tencereye alıp, toz şeker ve tereyağını ilave edin. Suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişmesini sağlayın. Suyunu çektikten sonra, tarçın ve cevizi ilave edip bir iki dakika daha kavurup ocaktan alın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın ve soğumasını bekleyin.Soğuyan harca, parçalara ayırdığınız bisküviyi ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Siz yoğurmaya devam ettikçe bisküviler yumuşayacak ve şekil verebileceğiniz kıvama gelecektir. Bu nedenle şekil verebileceğiniz kıvama gelene kadar yoğurun. Kıvamını ayarladığınız harçtan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp önce elinizle yuvarlayıp istediğiniz şekli verin. Yağlı kağıt serili servis tabağına alın. Tüm harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız cezeryeleri yaklaşık 15 dakika derin dondurucuda bekletin. Derin dondurucudan çıkartıp, benmari usulü erittiğiniz çikolataya bulayın ve tekrar yağlı kağıt üzerine alın. Tüm cezeryeleri çikolataya buladıktan sonra, buzdolabına kaldırıp çikolatanın donmasını bekleyin. Çıkartıp isteğe göre üzerlerine daha hoş görünmesi için çikolata gezdirip, iyice dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin ve afiyetle tüketin. Eklemeniz gereken bisküvi miktarı havuçlarınızın büyüklüğüne göre değişebilir. Bu nedenle iyice yoğurdunuz halde cıvıksa biraz daha bisküvi ilave edebilirsiniz. Afiyetler olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için @yelizin_tatli_mutfagi teşekkürler
9 adet orta boy havuç(1 kilo civarı)
2 paket petibör bisküvi(toplam 300 gr)
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
1 paket hindistan cevizi(50 gr)
1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
DIŞ KISMINI BULAMAK İÇİN
240 gr benmari usulü eritilmiş çikolata(bitter-sütlü karışık)
HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyin. Tencereye alıp, toz şeker ve tereyağını ilave edin. Suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişmesini sağlayın. Suyunu çektikten sonra, tarçın ve cevizi ilave edip bir iki dakika daha kavurup ocaktan alın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın ve soğumasını bekleyin.Soğuyan harca, parçalara ayırdığınız bisküviyi ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Siz yoğurmaya devam ettikçe bisküviler yumuşayacak ve şekil verebileceğiniz kıvama gelecektir. Bu nedenle şekil verebileceğiniz kıvama gelene kadar yoğurun. Kıvamını ayarladığınız harçtan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp önce elinizle yuvarlayıp istediğiniz şekli verin. Yağlı kağıt serili servis tabağına alın. Tüm harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız cezeryeleri yaklaşık 15 dakika derin dondurucuda bekletin. Derin dondurucudan çıkartıp, benmari usulü erittiğiniz çikolataya bulayın ve tekrar yağlı kağıt üzerine alın. Tüm cezeryeleri çikolataya buladıktan sonra, buzdolabına kaldırıp çikolatanın donmasını bekleyin. Çıkartıp isteğe göre üzerlerine daha hoş görünmesi için çikolata gezdirip, iyice dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin ve afiyetle tüketin. Eklemeniz gereken bisküvi miktarı havuçlarınızın büyüklüğüne göre değişebilir. Bu nedenle iyice yoğurdunuz halde cıvıksa biraz daha bisküvi ilave edebilirsiniz. Afiyetler olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments