Cevizli Haşhaşlı Açma - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

3 Mart 2020 Salı

Cevizli Haşhaşlı Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Cevizli Haşhaşlı Açma
Tarifi için @deryali_lezzetler teşekkürler
3 su bardagı ılık süt
1 su bardagı ılık su.
1 su bardagı sıvıyag 2 paket instat maya veya
1 paket yaş maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşıgı şeker
alabildiğince un (kulak mmemesi kıvamında yumuşak bir hamur olmalı). .



İç harcı için
250 gr ezilmiş haşhas 1 su bardagı çekilmiş ceviz 200 gr tereyag. Yarım çay bardağı sıvıyağ



Üzeri için
yumurta sarısı susam



Hazırlanışı
Süt, su seker,yag, tuz ve mayayı geniş bir kaba koyup karıştıralım. Kontrollü bir sekilde un ilace edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru 30 dk. Mayalanmaya bırakalım.. .
Tavaya tereyag ve sıvıyag koyalım yaglar eriyip karsınca haşhaş ve sekeri ekleyip karıştıralım sogumaya bırakalım.



Dinlenen hamuru eşit 14 bezeye bölelim ve 7 serli 2 grup yapalım. İlk 7 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde acalım ve her katın arasına haşhaşlı harç sürelim ve üst üste koyalım son kata sürmüyoruz. Donması için dolaba koyalım.



Hazırladığımız haşhaşlı hamuru merdane yardımıyla yırtmadan açalım ve seritler seklinde keselim. İki şeriti üst üste koyarak çevirelim ve rulo seklinde saralım..



Hazırlanan çöreklere yumurta sarısı sürüp susam serpelim yaklaşık 40 dk tepside mayalanmaya



bırakalım. 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments