Sponsorlu Bağlantılar
Elde Açma Ispanaklı Börek
...@birtutamlezzet_/ teşekkürler
MALZEMELER
Hamuru için
4büyük kase un
1 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar sirkesi ekledim ben ev yapımı .
İç Harcı İçin
4 bağ ıspanak
1 soğan
250 gr çökelek
Yarım kahve fincanı kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytin yağı
İç harcı için Tüm malzemeleri karıştırın ve harcınız hazır
HAZIRLANIŞI Hamuru için ise Hamuru yoğuracağınız kaba unu ekleyin ve ortasını havuz şeklinde açın ve oraya mayayı şekeri ekleyip bir bardak ılık su ile eritin ardından tuzu da ekleyip eritin sirkeyi de ekledikten sonra yavaş yavaş içine unu alıp yoğurun ardından yavaş yavaş ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun en az 1buçuk saat mayalamaya bırakın mayalandıktan sonra bezelere ayırın bezeler de mayalandıktan sonra sıvı yağ ve zeytin yağı karışımı ile genişçe açın ve ıspanağı ekleyin rulo şekilde sarın ve şekil verin 180 derece fırında pişirin
Sponsorlu Bağlantılar
...@birtutamlezzet_/ teşekkürler
MALZEMELER
Hamuru için
4büyük kase un
1 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar sirkesi ekledim ben ev yapımı .
İç Harcı İçin
4 bağ ıspanak
1 soğan
250 gr çökelek
Yarım kahve fincanı kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytin yağı
İç harcı için Tüm malzemeleri karıştırın ve harcınız hazır
HAZIRLANIŞI Hamuru için ise Hamuru yoğuracağınız kaba unu ekleyin ve ortasını havuz şeklinde açın ve oraya mayayı şekeri ekleyip bir bardak ılık su ile eritin ardından tuzu da ekleyip eritin sirkeyi de ekledikten sonra yavaş yavaş içine unu alıp yoğurun ardından yavaş yavaş ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun en az 1buçuk saat mayalamaya bırakın mayalandıktan sonra bezelere ayırın bezeler de mayalandıktan sonra sıvı yağ ve zeytin yağı karışımı ile genişçe açın ve ıspanağı ekleyin rulo şekilde sarın ve şekil verin 180 derece fırında pişirin
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments