Sponsorlu Bağlantılar
İrmik Topları
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı süt
1 poşet toz krem şanti
Meyve veya çikolata sosu
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
İrmikli muhallebiyi pişirmekle işe başlayalım. Bunun için Sütü, şekeri ve irmiği tencere koyup, kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, yaklaşık 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Pişirdiğiniz muhallebiyi kenara alıp ılımıya bırakın. Ilıyan muhallebiye vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın ve iyice soğuması için, yaklaşık yarım saat derin dondurucuda donmasına izin vermeden bekletin. Bu arada muhallebiniz ılırken üzerinde sunum için kullanacaklarınızı hazırlayın. Bunun için 1 çay bardağı süt ile 1 poşet toz kremşantiyi çırpıp buzdolabına kaldırın. İyice Soğuyan muhallebiden kaşıkla istediğiniz boyutta parçalar koparıp yuvarlayıp. Hafifçe üzerine bastırın ve hindistan cevizine bulayın. Tüm muhallebi bitene kadar işlemi tekrarlayıp, kenar kısımlarına hazırladığınız krem şantiyi sıkın. Meyve veya çikolata sosunu da orta kısımdaki boşluğa çay kaşığı yardımıyla koyup, iyice soğuması için buzdolabına kaldırın….
Not::: Ben irmik toplarını yuvarlarken, elimi nemlendirmeye gerek görmedim. Eğer yuvarlarken sıkıntı yaşarsınız, çok az bir suyla elinizi nemlendirip rahatlıkla irmik toplarını hazırlayabilirsiniz. Afiyet Olsun
Sponsorlu Bağlantılar
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı süt
1 poşet toz krem şanti
Meyve veya çikolata sosu
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
İrmikli muhallebiyi pişirmekle işe başlayalım. Bunun için Sütü, şekeri ve irmiği tencere koyup, kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, yaklaşık 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Pişirdiğiniz muhallebiyi kenara alıp ılımıya bırakın. Ilıyan muhallebiye vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın ve iyice soğuması için, yaklaşık yarım saat derin dondurucuda donmasına izin vermeden bekletin. Bu arada muhallebiniz ılırken üzerinde sunum için kullanacaklarınızı hazırlayın. Bunun için 1 çay bardağı süt ile 1 poşet toz kremşantiyi çırpıp buzdolabına kaldırın. İyice Soğuyan muhallebiden kaşıkla istediğiniz boyutta parçalar koparıp yuvarlayıp. Hafifçe üzerine bastırın ve hindistan cevizine bulayın. Tüm muhallebi bitene kadar işlemi tekrarlayıp, kenar kısımlarına hazırladığınız krem şantiyi sıkın. Meyve veya çikolata sosunu da orta kısımdaki boşluğa çay kaşığı yardımıyla koyup, iyice soğuması için buzdolabına kaldırın….
Not::: Ben irmik toplarını yuvarlarken, elimi nemlendirmeye gerek görmedim. Eğer yuvarlarken sıkıntı yaşarsınız, çok az bir suyla elinizi nemlendirip rahatlıkla irmik toplarını hazırlayabilirsiniz. Afiyet Olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments