Sponsorlu Bağlantılar
Fındıkzade Tatlısı (Kıbrıs Tatlısı)
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet toz kremşanti
Hindistan cevizi
Bardak ölçüsü 200 ml’dir
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetini hazırlayın.Bunun için suyu ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın.
Keki için, yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip, iyice çırptıktan sonra, yağlanmış tepsiye eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin. (pişip pismediğini anlamak için, fırından çıkarmadan kürdan testi yapın) Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra(yaklaşık 5 dakika) şerbetini dökün ve
çekmesini bekleyin bu arada kremayı hazırlayın.Bunun için, soğuk sütü ve toz kremşantiyi iyice çırpın. Soğuyan tatlının üzerine eşit şekilde yayıp, hindistan cevizi serpiştirdikten sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğuması için en az 2 ila 3 saat dinlendirin. Dilediğiniz gibi sunuma hazırlayıp, dilimleyerek servis edin. Ben kelepçeli kalıpta pişirdim. Arzu eden kare borcamda da pişirebilir. Size bir püf noktası vermek isterim. Tatlı ve tuzlu tariflerde kullandığınız galeta ununu, kendiniz evde hazırlarsanız, tarifleriniz hem daha lezzetli olur, hemde bayat ekmeklerinizi değerlendirmiş olursunuz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet toz kremşanti
Hindistan cevizi
Bardak ölçüsü 200 ml’dir
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetini hazırlayın.Bunun için suyu ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın.
Keki için, yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip, iyice çırptıktan sonra, yağlanmış tepsiye eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin. (pişip pismediğini anlamak için, fırından çıkarmadan kürdan testi yapın) Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra(yaklaşık 5 dakika) şerbetini dökün ve
çekmesini bekleyin bu arada kremayı hazırlayın.Bunun için, soğuk sütü ve toz kremşantiyi iyice çırpın. Soğuyan tatlının üzerine eşit şekilde yayıp, hindistan cevizi serpiştirdikten sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğuması için en az 2 ila 3 saat dinlendirin. Dilediğiniz gibi sunuma hazırlayıp, dilimleyerek servis edin. Ben kelepçeli kalıpta pişirdim. Arzu eden kare borcamda da pişirebilir. Size bir püf noktası vermek isterim. Tatlı ve tuzlu tariflerde kullandığınız galeta ununu, kendiniz evde hazırlarsanız, tarifleriniz hem daha lezzetli olur, hemde bayat ekmeklerinizi değerlendirmiş olursunuz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments