Kadayıf Tatlısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

2 Mayıs 2020 Cumartesi

Kadayıf Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kadayıf Tatlısı
Tarifi için @sibelin_mutfagi_68/ teşekkürler
malzemeler
1 kilo yaş kadayıf
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
aradı için



ceviz
serbeti için
6 su bardağı şeker
8 su bardağı su
1 dilim limon



Ilk önce sebetimizi hazırlayalım şeker su ve limonu bir tencereye alalım. Kaynatalım.
Tereyağını bir taVaya alalım eritelim üzerine sıvı yağı ekleyelim ocaktan alalım.
Kadayıfı geniş bir tepsiye alalım. Yağı üzerine gezdirelim. Elimzle yavaş yavaş ovalayarak kadayıfın her yerine yedirelim. Kadayıfın yarısını bir tabağa alalım kalan kadayıfı tepsinin tabanına yayalim kesim panosu ile üzerine bastıralım üzerine ince kıyım ceviz serpelim tekrar kesim panosu ile iyice



bastıralım kalan kadayifi üzerine yayip tekrar kesim panosu ile üzerine bastıralım 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim fırından alınca ben başka bir tepsiye ters çevirdim alt kısmını üste gelmesini sağladım sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirdim. Soğuktan sonra dilimleyip servis ettim yapacak olanlara şimdiden kolay gelsjn🙋‍♀️
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments