Niğde Tava - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

2 Mayıs 2020 Cumartesi

Niğde Tava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Niğde Tava
Tarifi için @sibelin_mutfagi_68/ teşekkürler
1 kilo et
7-8 tane yeşil biber
5 tane domates
2-3 baş sarımsak
Zeytinyaği
Isteğe bağlı baharat



Karabiber
Kirmizi pul biber
Tuz
6-7 tane ince yaprak şeklinde kesilmiş kuyruk yağı veya sevmeyenler için tereyağı.
Yapımı Eti minik minik doğrayalım. Domatesi ve yeşil biberide arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayalım.



Sarımsağı ayıklayalım. eti çanak tepsiye alalım.üzerine domates ve yeşil biberi sarımsağı ilave edelim baharatları ve tuzunu ayarlayıp. Zeytinyağ gezdirilir hepsini çanağın içinde harmanlayıp yayalım en son yaprak şeklinde boğranmiş kuyruk yaği veya tereyağı üzerine dizilir firinin en yüksek derecesinde üst kısım derecesini kapatip en alt gözde pişirilir. Eğer üst derece kapatma ayarınız yoksa folyo kapatın pişmeye yakin üzerinden alın. Su ilave etmiyoruz kendi suyu ile pişecek. Yapacak olanlara kolay gelsin 💗
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments