Sponsorlu Bağlantılar
Köfteli Paşa Pilavı
Tarifi için @pukumutfakta/ teşekkürler
(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
Malzemeler
Köfteler için;
600 gram dana döş kıyma
1 baş rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, tatlı toz biber
Köfteleri unlamak için birkaç yemek kaşığı un
Köfteleri kızartmak için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Pilav için
2 su bardağı Osmancık pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı kadar sıcak su
Tuz
Birkaç damla limon suyu ~~~
Hazırlanışı
Köftelik malzemeleri güzelce yoğurup toplar yaparak un serpilmiş tepsiye alın ve tepsiyi sallayarak hafifçe unlayın.
Köfteleri kızgın yağda tavayı sallayarak (çok kalık değdirmeden) kızartın.
1 saat sıcak suda bekletilmiş pirinci güzelce yıkayıp nişastasını akıtın. Sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresine alıp şehriyeyi ekleyerek kavurun. Suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip tahta kaşığa yapışacak kıvama gelene dek kavurun.
Sıcak su, limon suyu (pirinçlerin beyaz kalması için) ve tuzu ekleyip önce harlı fokurdamaya başlayınca da kapağı kapalı olarak en kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekip göz göz olunca temiz bir bez örtüp demlenmeye bırakın.
Köftelerin üzerine tereyağı ile salçalı sıcak suyu ekleyip 5-6 dk pişirip ocaktan alın. Köfteleri kek kalıbına dizip pilavı bastırarak eşit biçimde yayın.
Büyükçe bir tabağa ters çevirip servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için @pukumutfakta/ teşekkürler
(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
Malzemeler
Köfteler için;
600 gram dana döş kıyma
1 baş rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, tatlı toz biber
Köfteleri unlamak için birkaç yemek kaşığı un
Köfteleri kızartmak için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Pilav için
2 su bardağı Osmancık pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı kadar sıcak su
Tuz
Birkaç damla limon suyu ~~~
Hazırlanışı
Köftelik malzemeleri güzelce yoğurup toplar yaparak un serpilmiş tepsiye alın ve tepsiyi sallayarak hafifçe unlayın.
Köfteleri kızgın yağda tavayı sallayarak (çok kalık değdirmeden) kızartın.
1 saat sıcak suda bekletilmiş pirinci güzelce yıkayıp nişastasını akıtın. Sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresine alıp şehriyeyi ekleyerek kavurun. Suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip tahta kaşığa yapışacak kıvama gelene dek kavurun.
Sıcak su, limon suyu (pirinçlerin beyaz kalması için) ve tuzu ekleyip önce harlı fokurdamaya başlayınca da kapağı kapalı olarak en kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekip göz göz olunca temiz bir bez örtüp demlenmeye bırakın.
Köftelerin üzerine tereyağı ile salçalı sıcak suyu ekleyip 5-6 dk pişirip ocaktan alın. Köfteleri kek kalıbına dizip pilavı bastırarak eşit biçimde yayın.
Büyükçe bir tabağa ters çevirip servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments