Aşure günü Çok selam vermeli.Hadis-i şerifte, "Aşure günü on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur." buyuruldu.
🌹Selamın Aleyküm değerli takipçilerim.
Tam ölçüsünde bi asure tarifim var sizlere.Yillardir yaptığım ve deneyen tadan herkesten tam not alan bu lezzeti mutlaka deneyin😋😋
♨️AŞURE
Malzemeler
3 su bardağı buğday
3 su bardağı nohut
3 su bardağı fasulye
2 su bardağı süt(arzuya göre)
300gram incir
300 gram kayısı
200 gram üzüm
fındık, fıstık, ceviz
1 paket kuş üzümü
5 su bardağı şeker(damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz)
Bir tutam tuz
2 çubuk tarçın
5 adet karanfil
YAPILIŞI↘️
Fasulye, nohut ve buğdayı bir gece önceden suda bekletiyoruz.
Ertesi gün ilk olarak nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayalım. Suyunu süzmeyelim.
Buğdayı yumuşayana kadar haşlayıp nohut ve fasulyeyi ilave ediliyoruz.
Özleşene kadar kaynatıyoruz. Sütü ekleyip karıştıralım. Bu arada incir ve kayısılarımızı küp küp doğrayalım.
Kaynayan tenceremize üzüm ve kuş üzümüyle birlikte ilave ediyoruz.
Küçük bir cezvede tarçın ve karanfili 1 su bardağı suyla haşlayalım. Tencereye suyunu süzelim.
Şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Damak zevkinize göre şekeri azaltıp arttırabilirsiniz.
Bütün malzemeler iyice özleşip yoğunlaştıktan sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz.
Fıstık, ceviz ve fındıklarımızı tenceremize boşaltıp karıştıralım. Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz.
✅not;süt aşuremizin daha beyaz olmasını sağlıyor. Arzunuza göre kullanmaya bilirsiniz.
✅kuru meyveleri şekerden önce kullanmamızın sebebi;kuru meyvelerde kendi içindeki şekeri bırakacağı için aşuremiz çok tatlı olur. Bu sebeple şekeri daha sonra ilave edelim.
@yemek_kelebegi Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments