♨️ÇATLAMAYAN CHEESECAKE BARLARI
Asla çatlama çökme olmayan efsane lezzette ve bereketli bir tarif bu✌
Mutlaka kaydedip denemelisiniz👌
MALZEMELER
Tabanı için;
390 gr yulaflı bisküvi
120 gr eritilmiş tereyağı
Kreması için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket(200 ml) sıvı krema
720 gr labne peyniri
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
350 gr frambuaz
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz.Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ekliyoruz.Her yeri iyice ıslanana kadar karıştırıyoruz.(Eğer yetersiz gelirse iki yemek kaşığı kadar süt ekleyebilirsiniz.)24×32 cm ebatındaki kalıba bisküvili karışımı döküp her yeri eşit olacak şekilde bastırarak düzeltiyoruz.Bu işlemi bir bardağın taban kısmıyla da yapabilirsiniz.Kreması için bir tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz.Tencerenin üzerine suya değmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap koyup ıcine yumurtaları ve şekeri alıyoruz.Yaklaşık 15 dakika boyunca tel çırpıcıyla karıştırarak yumurtaları benmari usulu pişiriyoruz.Yumurtalar iyice kabarıp köpük kıvamına gelmeli.Krema kıvamına gelen yumurtaları başka bir tencereye aktarıyoruz.Üzerine labne peyniri,nişasta,şeker ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıp ocağa alıyoruz.Kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.Bisküvi tabanının üzerine döküp eşit olacak şekilde kremayı yayıyoruz.Bu şekilde streç filmle üzeri kapatıp biz üzerinin sosunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.Sosu için tencereye suyu ve nişastayı alıp karıştırıyoruz.Ardından frambuazları ve şekeri ekleyip karıştırarak ocağa alıp pişiriyoruz.Sosumuz pişip kıvam alınca vanilyayı da ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz.Sosun ilk sıcağı çıkınca kremanın üzerine döküp yayıyoruz.Buzdolabında bir gece bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
sunum_agaci Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments