Sponsorlu Bağlantılar
Serinletici ERİK HOŞAFI
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Malzemeler
1 kg erik
1,5 litre su
1 çay bardağı şeker(artırıp azaltabilirsiniz)
Erikler yıkanır ve tencereye alınır(çekirdekli yada çekirdeksiz kullanabilirsiniz )
Eriklerin üzerine 1,5 litre su koyulur ve kaynamaya bırakılır
Su kaynayınca ocağı orta dereceye alalım ve 10 dakika erikler yumuşayıncaya kadar pişirelim
Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirip ocağı kapatalım ve soğuması için kenerda bekletelim
(Erikler sıcak suyla buluşunca kabukları soyulur dilerseniz kabuklarını tencerenin içinden temizleyebilirsiniz dilersenizde erikleri süzgeçten geçirebilirsiniz ben tencerenin içinden kabuklarını temizleyip servis yaptım)
Soğuyan hoşafı buzdolabına kaldırıp iyice soğumasını sağlayalım
Soğuyan hoşafı bardak yada kaseye koyarak servis edebilirsiniz 🌹
Eriklerinizi dilerseniz piştikten sonra süzgeçten geçirebilirsiniz
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@gulcanhomemade Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments