ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMA - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

15 Ağustos 2021 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMA


1 orta boy soğan

4 diş sarımsak ( 2 diş soğanla kavrulacak, 2 diş en son yeşilliklerle eklenecek.)

6-7 tane kabak

Yarım su bar. zeytinyağ

1 dolu çorba kaş. biber ve domates salçası karışık

1,5 su bar. rendelenmiş domates yada konserve domates

1 su bar. pirinç

Yarım çay bar. su (domates çok suluysa gerek yok

1 tatlı kaş. kırmızı toz biber

1 çay k. karabiber

1 çay k. kimyon

1 çay k. kuru nane

Tuz

Çay kaşığının ucuyla yeni bahar

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Her bir dolma için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı


Sosu için;

1 su bar. su

1,5 çay kaş. kırmızı toz biber

2 çorba kaş.zeytinyağ

Üzeri için kuru nane














YAPILIŞI

1. Öncelikle kabaklarımızı yıkayalım. Oyacağın tırtıklı kısmıyla ya da çatalla kabuklarını sıyıralım.

2. İkiye yada eşit parçalara bölelim, kabaklarımızı oyalım ve tuzlayalım. Tuzlama işlemini doldurmadan hemen önce yapalım.

3. Soganlarımızı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağını ve soğanları tenceremize alalım. İçine 2 tane sarımsağı da rendeleyelim ve pembelesinceye kadar kavuralım.

4. Salcamızı ilave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım. Domatesi ve kırmızı toz biberi de ilave edelim kapağını kapatıp birkaç dakika pişirelim.

5. İçine yıkamış olduğumuz pirinçleri de ilave edelim. Karıştırıp, kapağını da kapatıp orta ateşte 2-3 dk. Pişirelim. Domates susuzsa yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz. İç harcımız sululugunu çok kaybetmesin.

6. Ocaktan alalım. Önce baharatlarını ekleyip karıştıralım. Daha sonra yeşillikleri ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip iyice karıştıralım. Tuzunu da kontrol edelim. Tuzunu biraz fazla koyabilirsiniz. Çünkü dolma tuzu çok çekiyor.

7. Kabaklarımızı biraz tuzlayalım yavan olmaması için yapıyoruz bu işlemi.

8. Kabaklarımızı dolduralım. Ama şunu söyleyeyim; kabakları doldururken iç harcı bastırmadan gevşek bir şekilde dolduruyoruz ve 1-1, 5 parmak boşluk bırakıyoruz. 

9. Doldurduğumuz kabakları tencereye dizelim. Dolmalara domates kapatalım.

10. Her bir dolmaya 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ koyalım

11. Kabakların üzerine gelmeden kenardan 1 su bardağı kadar suyu koyalım. Toz biberi ve zeytinyağını da kenardan ekleyelim. Kaynayınca kısık ateşte pişirelim.

minenin.mutfagindan Tarif için Teşekkür ederim

































Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments