Ayrintilari ile videolu paylastim 🥰 murdum erikleri ile pestilllerim tam zamaniyken yapin mutlaka kisin en dogalindan yersiniz ☺️👍
.
ERIK PESTILI
1 kilo erik (herhangi bir erik olabilir tatli erik olursa daha guzel oluyor)
1 su bardagi seker (meyvenin seker oranina gore azaltip cogaltmak size kalmis)
1 su bardagi su
Hazirlanisi
Genis bir tencereye erigi yikayip dogruyalim. Sekerini suyunu ekleyip karistirarak iyce meyveler yumusayana kadar pisirelim. Daha sonra blendirdan geciriyorum. (Kesinnikle nisasta un herhangi bisey yok) bir tepsi icine yagli pisirme kagat serip dokelim sicakken ince bir sekilde (kalin olmasin asla yoksa kurumaz ele yapisir istenilen sonuc olmaz)gunesde 2,3 gun bekletmemiz yeterli ( hatta bazi meyvelerde daha kiss zamanda kuruyor pestil kontrol edin lutfen elinizle dokundugunuzda yapismiyorsa tamamdir. Temiz bir makas ile seritler halinde kesip kagadinden cikaralim. Arzuya gore ceviZ veya findik koyup saralim. Yada bosda sarabilirsiniz her turlu harika oluyor 😋 daha sonra buzdolabi posetlerine veya bir saklama kabina koyup buzluga kaldirin. Yiyeceginiz kadar disinda 1,2 hafta durdurabilirsiniz hicbisey olmaz ☺️ yapicak olanlara Afiyet olsun
@anne_elinden68 Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments