hanimlar size mukemmel bir pestil tarifim var kendime gore bir tarif uyguladim. Kislik dogal cerezlerden okadar lezzetli olduki siddetle tavsiye ederim.her meyveden yapiliyor ama ben Simdilik kayisi dan yaptim. Daha oncede erikten seftalidende yapmistim 🥰 Hicbir katki maddesi yok nisasta yok gunesde lezzetine lezzet katiyor. yaptigim gibi tarifini ekliyorum.
KAYISI PESTILI
.
Malzemeler
1 kilo kayisi
1 su bardagi seker
Yarim su bardagi su
Yapilisi
Kayisiyi yikayip cekirdeklerini alalim dilim dilim dogruyalim tencereye sekerini ve suyunu koyalim orta atesde pisirelim kabuklarindan ayrilip meyveler iyce yumusayinca tamamdir. ( dikkat edin dibine yanmasin)pisdikten sonra ocakdan alip belendirden gecirelim iyce. ve ince bir sekilde yagli pisirme kagidina yerlestirelim. Ve gunesde en az 2,3 gun bekletelim daha sonra makasla kagit la birlikde veya cikararak dilim dilim keselim.kagidindan cikaralim videodaki gibi istege gore ucgen veya rula yapip iclerine ceviz koyup saralim. Ister dondurucuda ister dolapda muhafaza edebilirsiniz. Bukadar kolay Yiyeceginiz kadar kavonazlardada durabilir. Yapicak olanlara afiyet bal seker olsun simdiden🥰👍
@anne_elinden68 Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments