KIYMALI MİNİ ÜÇGEN POĞAÇA
Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya (Yarım paket yaş maya da olur)
3,5 su bardağı un
İç malzemesi için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
100 grama yakın kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı
Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya alınır karıştırılır ve 5 dakika aktifleşmesi için bekletelim
Üzerine ılık süt, sıvı yağ, tuz, yumurta beyazı koyulur karıştırılır
Un azar azar eklenerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim hamuru elimizden kurtarmak için avucumuza çok az sıvı yağ damlatarak hamuru elimizden kurtararak toparlayalım üzerini kapatarak 30-40 dakika mayalanması için bekletelim
İç harcı için, tava ocağa alalım sıvı yağ koyulur kıyma ilave edilerek kavrulur ,soğan ince doğranarak ilave edilir karıştırılarak kavrulur, salçayı eklenir birkaç dakika kavrulur ve ocak kapatılarak kenara alınır
Mayalanan hamur ortadan bölünür iki beze yapılır
Bir beze tepsi büyüklüğüne yakın açılır ve bir kenarına boydan boya uzunlamasına kıyma harcı koyulur ve silindir şeklinde sarılır
Üçgen şekil olacak biçimde verev kesilerek tepsiye dizilir üzeri bez ile örtülerek 20-25 dakika tepsi mayası yapılır (Diğer bezede aynı şekilde yapılır)
Tepsi mayası yapılan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirilir
Pişen poğaçaları fırından çıkarınca üzerine bez örterek biraz bekletelim bu şekilde poğaçaları yumuşak olmasını sağlıyoruz
@gulcanhomemade Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments