Terbiyeli Enginar Çorbası
malzemeler
2 adet küçük enginar
1 adet kuru soğan
1 adet sarmısak
1 adet patates
1 ader havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Yeteri kadar su
Tuz
Terbiyesi için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı süt
Yapılışı: Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı alın. Yemeklik doğranmış soğanı, sarmısağı alıp, kavurun. Sırasıyla doğranmış havuç, enginar, patatesi ekleyip kavurun. Bir litre kadar sıcak su ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Blendırdan geçirin. Terbiyesi için, un, yumurta sarısı ve sütü bir kapta çırpın. Çorbanın suyundan kaşık kaşık ilave edip terbiyeyi ılıtın ve çorbaya ekleyip beklemeden karıştırın. Yeniden kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Kaynayan çorbayı ocaktan alın. Tuzunu ilave edin. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın.
Dilerseniz servis ederken üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
@gulaymutfakta Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments