Zeytinyağlı Dolma
Malzemeler
1 kg dolma biber
Domates
İç harçı için;
500 gr pirinç
1 litre su
1 kg kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağ
2 çorba kaşığı toz şeker
3-4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3-4 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, kuru nane,
taze nane yada dereotu
Yapılışı: Soğanları minik minik doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını hafif ısıtıp içine fıstıkları atıp orta ateşte kavrun. Pirinçler eklenip orta ateşte karıştırılarak şeffaflaşana kadar kavurun. Sıcak su içinde bekletilen kuş üzümlerini eklenip, karıştırın. 2 su bardağı sıcak su ekleyip, pilav yapar gibi ön pişirme yapın. Suyunu çekince ocak kapatılıp, demlenmeye bırakın. Ilınınca içine baharatları ve taze nane veya dereotunu eklenip karıştırın. (kuru naneyi bol ekleyin) Yıkanıp içleri boşaltılmış sebzelere biraz tuz serpin. Üzerinde bir parça boşluk kalacak şekilde iç harç doldurulup tencereye dizin. Üzerine 3 su bardak sıcak su ve biraz da zeytinyağ gezdirin. İsterseniz tencerede isterseniz de fırında veya önce tencerede sonra da üstlerinin kızarması için biraz da fırında pişirin. Mümkünse bir gece dinlendirin. Soğuk servis edin.
afiyet olsun.
@gulaymutfakta Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments