BERLİNER /DONUT/ tarifi
malzemeler
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
aldığı kadar un yaklaşık beş su bardağı poğaça hamuru gibi
içine fındık kreması
bulamak için toz şeker tarçın
yapılışı
önce kuru maya şeker su kaba alınır köpurmesi için bekletilir sonra eritilmiş tereyağı süt yumurta ilave ederek karıştırılır tuz vanilya eklenir karıştırılır unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğrulur hamuru mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir buçuk saat kadar sonra hamurun havasını alıp tahta üzerinde merdane ile açılır yuvarlak aparat ile kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine örtü örtülür yaklaşık yarım saat kadar geniş teflon tencereye sıvıyağ dökülür iyice kızdırılır iyice şişen hamurları tencereye atıp altını kısık ateşe getirilir altlı üstlü nar gibi kızarana kadar pişirilir kontrolü sırayla hamur bitene kadar önce şeker tarçın karışımına bulanır sonra kahvaltılık çikolata sıkma torbasına doldurup kenar kısmından içine sıkılır afiyet olsun
@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments