BERLİNER /DONUT - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

6 Şubat 2022 Pazar

BERLİNER /DONUT

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

BERLİNER /DONUT/ tarifi

malzemeler

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

2 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket vanilya

aldığı kadar un yaklaşık beş su bardağı poğaça hamuru gibi

içine fındık kreması

bulamak için toz şeker tarçın













yapılışı 

önce kuru maya şeker su kaba alınır köpurmesi için bekletilir sonra eritilmiş tereyağı süt yumurta ilave ederek karıştırılır tuz vanilya eklenir karıştırılır unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğrulur hamuru mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir buçuk saat kadar sonra hamurun havasını alıp tahta üzerinde merdane ile açılır yuvarlak aparat ile kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine örtü örtülür yaklaşık yarım saat kadar geniş teflon tencereye sıvıyağ dökülür  iyice kızdırılır iyice şişen hamurları tencereye atıp altını kısık ateşe getirilir altlı üstlü nar gibi kızarana kadar pişirilir kontrolü sırayla hamur bitene kadar önce şeker tarçın karışımına bulanır sonra kahvaltılık çikolata sıkma torbasına doldurup kenar kısmından içine sıkılır  afiyet olsun

@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments