PASTAHANE USULÜ PORTAKALLI TATLI ÇÖREKLER
malzemeler
hamur için
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
1 tatlı kaşığı mahlep tozu
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
portakal marmelatlı için
4 adet büyük boy portakal
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
üzeri için
file fıstık yada file badem
yumurta sarısı
yapılışı
önce portakal marmelatlı hazırlanır portakalları soyup blender den geçirip püre haline getirilir tencereye alıp üzerine toz şeker ilave edip ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirilir yaklaşık kırk dk . kadar ve soğumaya bırakılır hamuru hazırlanır oda sıcaklığına tereyağ kaba alınır üzerine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırılır unu azar azar ilave ederek hamuru yoğrulur mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir saat kadar sonra hamuru tahta üzerinde ikiye ayrılır merdane ile uzun kare şekilde açılır kenar kısmından portakal sosu sürülür rulo yapıp tekrar bıçakla kesilir her iki hamuru aynı şekilde hazırlanır tepsiye dizilir üzerine önce yumurta sarısı sürüp sonra file fıstık serpilir ısıtılmış 190 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir kontrolü fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra çöreklerin tabanını pudra şekerine bulanır afiyet olsun 🤗
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments