ŞAHANE LEZZET MANTARLI KIYMALI BÖREK
malzemeler
5 adet taze yufka
400 gr mantar
200 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan
1 adet havuç
3 dal taze soğan
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kekik
birer tatlı kaşığı kimyon kuru nane tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı su
sos için
3 adet yumurta iki tane yumurta sarısı üzerine
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı süt
1 çimdik tuz
üzeri için
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
serpmek için kırmızı tatlı toz biber
YAPILIŞI
önce harcı hazırlanır tencereye blender den çekilmiş mantar alınır biraz suyu çekilene kadar sotelenir sıvıyağ eklenir kıyma koyulur biraz daha sotelenir tereyağ ince doğranmış soğanları havuç rendesi eklenir karıştırılır biraz kavrulur salça baharatlar tuz ezilmiş sarımsak ceviz ilave edip en son su ekleyin iki dk daha pişirilir ocaktan alıp ılınmaya bırakılır sos hazırlanır bütün malzemeyi iyice tel çırpıcı ile çırpılır pürüzsüz olacak şekilde tahta üzerine birinci yufka serilir heryerine kaplayacak şekilde sos sürülür fırça ile ikinci yufkayı da üzerine serilir sekiz parçaya kesilir her parçanın kenarına bir yemek kaşığı harçtan koyup sarılır tepsiye dizilir kalan sos üzerlerine sürülür sonra yumurta sarısı sürüp kırmızı tatlı toz biber serpilir ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra afiyetle tüketilir
@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments