SAKLI KÖY LİMONLU BEYAZ ÇİKOLATALI CHEESECAKELİ EV YAPIMI BİSKÜVİ
arkadaşlar ben sizlere farklı tarifler paylaşıyorum lütfen biraz adaletli olun sıradan bir tarif değil destek verin kaydet yaparken beğenmeden geçmeyin
malzemeler
bisküvi harcı için gerekenler
150 gr tereyağ veya margarin oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya 1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı kavrulmuş un
geri kalan un yaklaşık iki su bardağı yinede kontrolü ekleyin kulak memesi kıvamında olsun
krema için
2 yemek kaşığı labne veya krem peynir
80 gr beyaz çikolata
100 gr süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şekeri
limon sosu için
4 adet limon suyu
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 adet limon kabuğu ince rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
yapılışı oda sıcaklığında tereyağ veya margarin kaba alınır üzerine unları hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırılır kavrulmuş un diğer unu ilave ederek yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlanır hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir tam ortasından geniş çukur açılır etrafına bıçak ile çizik atılır önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiye tabanı hafif pembeleşince fırından çıkarıp soğumaya bırakılır krema hazırlanır süt kreması hafif ısıtılır içine çikolata eklenir karıştırılır biraz ılıdıktan sonra peynir pudra şekeri de eklenir tel çırpıcı ile çok güzel bir şekilde çırpılır kurabiyelerin ortasına sıkma torbasına doldurup sıkılır göz kararı limon sosu hazırlanır tencereye limon suyu kabuğu rendesi şeker nişasta su eklenir tel çırpıcı ile çırpılır ocağa alıp fokurdatana kadar pişirilir ocaktan alıp bir tatlı kaşığı tereyağ eklenir tel çırpıcı ile çırpılır ve kurabiyelerin üzerine dökülür eşit bir şekilde dolaba koyulur dinlenmeye bırakılır bir iki saat yeterli ondan sonra çıkarıp isteğe bağlı beyaz çikolata ile dekor verebilirsiniz muhteşem tarifimi denemeyen kalmasın 👍
@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments