Sponsorlu Bağlantılar
Miss kokulu çilek reçeli severler için harika bir tarifimiz var. Ölçüsü kıvamı tam yerinde olan çilek reçeli tarifini gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan reçellerden en çok sevileni şüphesi çilek reçelidir. Ekmeğimizin üzerine sürdüğümüz, çocukların dahi bayılarak yediği bu reçeli yapmak çok kolay. Ustalığa gerek olmayan çilek reçelinde kullanacağınız malzemelerde çok az.
Evinize bu güzel koku yayılsın, kahvaltılarınız tatlansın istiyorsanız ve çilek reçeli nasıl yapılıyor? diye merak ediyorsanız tarifime mutlaka bakmalısınız. Sonuçtan memnun kalacağınıza inandığım çilek reçelimi denemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Çilek Reçeli Tarifi Malzemeleri
- 2 kilo çilek
- 2 kilo toz şeker (8 su bardağı)
- Yarım limon suyu
Hazırlanışı
- Çilek reçeli yapmak için, Çilekler temizlenerek güzelce yıkanır.
- İki kilo şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
- Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
- 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür.
- Hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır.
- Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments