#repost @zeynkurabiyei
Hindistan cevizi içine eklendiği tatlılara benzersiz bir tat katan enfes bir malzeme. Özellikle çocukların çok sevdiği Hindistan cevizi, pastalara çok yakışıyor. Ben üzerini karışık süsledim arzunuza göre sade yapabilirsiniz.
Cocostar Pasta Tarifi için Gerekli Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerini Islatmak için;
1 su bardağı süt
üzeri için;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
200 ml sıvı krema
160 gr çikolata(100 gr sütlü, 60 gr bitter)
Yapılışı;
1. ilk olarak 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
2. Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
3. Sütü ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
4. Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
5. Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltalım.
6. Önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
7. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
8. Üzeri için krem şanti ve süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
9. Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım.
10. Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.
11. Soğuyan kekimizin üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek ıslatalım.
12. Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
13. Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
14. Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments