Dışardan almaya son verecek lezzetli ve kolay yapımı ile trabzon yağlı pide tarifi👌🏼
Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru bitiminde toparlarken kullanacağız)
Üzeri için;
1 kase ufalanmış beyaz peynir
1 kase rendelenmiş kaşar
Biraz tereyağı
Yumurta (İsteğe bağlı)
Kenarları için;
Tereyağ
Yoğurma kabına ılık su, süt, şeker ve maya alınır, karıştırılır ve 5 dk aktifleşmesi için bekletilir,tuz ilave edilir, karıştırılır
Unu azar azar ekleyerek yoğrulur ve unu toparlamak için en son elimize sıvı yağ koyalım ve yoğurarak hamuru toparlayalım ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim üzerini örterek 40-45 dk mayalanması için bekletelim
Rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri karıştıralım ve kenarda bekletelim.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğüne yakın parçalar alıp elimizle yuvarlayarak bezeler yapalım üzerlerini örtelim
Bir bezeyi alalım ve tezgaha ve bezeye un serperek bezeyi servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım çok ince açmayalım
Kenar kısımları içe doğru katlayarak elimizle bastıralım dilerseniz katladığınız kenar kısımlarının içine kaşar peyniri koyarak kapatabilirsiniz
Üzerini örterek 10 dk bekletelim sonrasında ortada kalan boş kısmın tamamına bolca beyaz peynir ve kaşar peynir karışımını koyun, üzerine minik tereyağı parçaları koyun ve 220 derece fırında kenarlar kızarana kadar pişirin.
Yumurtalı yapmak isteyenler kızaran pideleri fırından çıkarmadan 4-5 dk önce üzerine yumurta kırarak tekrar fırına verin
Pişen pideleri fırından çıkarınca kenarlarına tereyağı sürerek servis yapmanızı öneririm bu sayede dahada lezzetli olacaktır
Dilerseniz peynirin üzerine sucuk yada başka istediğiniz malzemeyi diyebilirsiniz
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
@gulcanhomemade Tarifi için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments