PASTAHANE USULÜ FISTIKLI ELMALI KURABİYELER
malzemeler
kurabiye hamuru için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu aldığı kadar un
elma dolgusu için
4 adet kırmızı elma
bir buçuk su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı bal
üzeri için toz antep fıstığı
piştikten sonra serpmek için pudra şekeri
yapılışı önce elma dolgusu hazırlanır elmaları yıkayıp kup kup doğrayıp blender den geçirip tencereye alıp üzerine toz şeker ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir katı bir kıvam alana kadar sonra ocaktan alıp tereyağ limon suyu eklenir karıştırılır kenara bırakıp kurabiye hamuru hazırlanır tereyağ sıvıyağ toz şeker birlikte tel çırpıcı ile çırpılır şekerin iyice erimesi için yumurta yoğurt vanilya eklenir biraz daha çırpılır kabartma tozu ve aldığı kadar un azar azar ilave ederek yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlanır hamurdan her seferinde bir miktar alarak avuç içinde açılır yuvarlak aparat ile kesilir içine bir tatlı kaşığı kadar harçtan koyup kapatılır tepsiye dizilir üzerine önce fırça ile hafif bal sürülür antep fıstığı serpilir 170 derecelik fırında pişirilir kontrolü kurabiye tabanı hafif pembeleşinceye kadar sonra fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra pudra şekeri serpilir servis edilir elmalı kurabiye tarifim tam bir efsane
@meyveli_mutfagim Tarifi için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments