TEREYAĞLI DEREOTLU PASTAHANE USULÜ POĞAÇA tarifi 💯👌 - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

28 Haziran 2022 Salı

TEREYAĞLI DEREOTLU PASTAHANE USULÜ POĞAÇA tarifi 💯👌

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

TEREYAĞLI DEREOTLU PASTAHANE USULÜ POĞAÇA tarifi 💯👌

bu tarifimde farklı ve muhteşem 

malzemeler

1 paket tereyağı 250 gr

1 demet ince kıyılmış dereotu

1 adet yumurta sarısı üzerine

yarım çay bardağı sıvıyağ 

1 su bardağı yoğurt

1 paket vanilya harika bir aroma için 

1 tatlı kaşığı mahlep tozu

3 yemek kaşığı toz şeker sadece lezzet verir asla tatlı yapmaz 

2 paket kabartma tozu

1 çay bardağı mısır unu

aldığı kadar un 














yapılışı

oda sıcaklığında tereyağ kaba alınır üzerine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırılır unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekilde yapılır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 190 derecelik fırında nar gibi altlı üstlü kızarana kadar pişirilir kontrolü fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra şu efsane lezzeti afiyetle tüketilir

@meyveli_mutfagim Tarifi için Teşekkür ederim

 







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments