En sevdiğim reçellerden biri de Erik Reçeli Rengi zaten mükemmel tabikii lezzetide öyle👌🏽Via zeynkurabiye
Erik Reçeli
✔️1 kg erik
✔️1 kg şeker
✔️1 su bardağı su
✔️Yarım Limon suyu
Yapılışı;
✔️Erikleri yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
✔️Bir tencereye şekeri ve suyu koyup ocağa alın.
✔️Kaynamasını bekleyin, iki üç dakika kaynayınca erikleri içine atın ve orta ateşte yani taşmayacak ısıya ayarlayıp pişirmeye bırakın.
✔️Arada karıştırın fakat çok karıştırmayın ki erikler dağılmasın.
✔️Üzerine gelen köpükleri alın.
✔️Suyu katılaşmaya başladığında limon suyunu ilave edin ve karıştırın.
✔️Porselen bir tabağa bir kaşık reçelden koyup henen soğutun istediğiniz kıvama geldiyse ocaktan reçeli alın.
Ilıklaşan reçeli kavanoza doldurun ve tamamen ✔️soğuduktan sonra kapağını kapatın.
Afiyet Olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments