Via zeynkurabiye
En muhteşem reçellerden bir tanesi de incir reçeli mutlaka deneyin... ⭐
MALZEMELER ⭐
🍃2 KİLO İNCİR 🍃
2 KİLO ŞEKER 🍃
2 SU BARDAĞI SU
400 ML 🍃
BUÇUK LİMONUN SUYU - 🍃ÖNCELİKLE HAM OLMAYAN OLGUNLAŞMAYA YAKIN İNCİRLERİ YIKAYIP SAPLARINI KESİN. 🍃REÇELİN PİŞECEĞİ TENCEREYE 2KG ŞEKER VE 2 SU BARDAĞI SUYU EKLEYİP 2-3 DAKİKA KAYNATIN VE İNCİRLERİ İLAVE EDİN. 🍃TAŞMAYACAK ŞEKİLDE OCAK ISISINI AYARLAYIP REÇELİ PİŞMEYE BIRAKIN. 🍃
ÜZERİNE GELEN KÖPÜKLERİ ALIN. 🍃ÇOK FAZLA KARIŞTIRMAYIN, ARA ARA KARIŞTIRMANIZ YETERLİ OLACAKTIR. 🍃PİŞEN REÇEL KATILAŞMAYA BAŞLAYACAKTIR. 🍃LİMON SUYUNU EKLEYİN VE KAYNAMAYA DEVAM ETSİN. 🍃PORSELEN BİR TABAĞA BİR MİKTAR KOYUP HEMEN SOĞUTUN VE AKIŞKANLIĞI İSTEDİĞİNİZ KIVAMDA İSE REÇELİ OCAKTAN ALIN. 🍃SICAKKEN KANOZLARA DOLDURUP KAPAĞINI SIKICA KAPATIN VE BİR BEZ ÜZERİNE TERS ÇEVİRİP TAMAMEN SOĞUMASINI BEKLEYİN. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments