Kurban eti nasıl pişirilir? Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin püf noktaları - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

3 Temmuz 2022 Pazar

Kurban eti nasıl pişirilir? Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin püf noktaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Kavurmalarınızın yumuşacık, ağızda dağılan bir kıvamda olmasını istiyorsanız dikkat etmeniz ilk nokta etinizin ilk sertliğini atmış olması. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sertliğinden kurtulsun yeter ki. Yumuşak olmaması için hiçbir nedeni kalmıyor. 

Sertliğini atmış etleri lokum gibi pişirmek için yoğurt suyu, süt ya da sodanın içine bekletin. Güzelce marine edin. Bu maddelerin içinde bulunan asitler, etin yumuşamasını sağlayacaktır. Marinasyon süresi de etin yumuşaklığını etkileyen en önemli faktörlerden. Sodanın içinde maksimum 2 saat, yoğurt suyu ve sütün içinde 5-6 saat beklemesi yeterli olacaktır. Daha uzun süre bekletilirse protein değerinde ve tadında kayıplar yaşayabilir.












Kavurma etlerimiz güzelce yumuşadı. Sıra geldi pişirmeye. Etler, yüksek ateşte uzun süre pişirilirse suyunu kaybeder ve sertleşmeye başlar. Bu nedenle ağır ateşte pişirmeye özen gösterin Son püf noktası; pişerken içine tuz ve baharat atmayın. Son aşamada içine bu malzemeleri ilave edin ki etiniz sertleşmesin. İçine mutlaka defne yaprağı ya da kekik gibi baharatlar atın. Bu malzemeler etin kokusunu alıp, lezzet ve yumuşaklık verecektir. Kavurmalar iyice piştikten sonra da kapağı kapalı bir biçimde güzelce dinlendirin.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments