Sponsorlu Bağlantılar
Via sevdeyemek
Çikolata kırıntılı kek
220 gr tereyağ 150 gr toz şeker 3 Yumurta 300 gr un 200 ml sıvı krema 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri için kakaolu kırıntı 70 gr tereyağ 150 gr un 20 gr kakao 50 gr toz şeker Kek kalıbı boyutu 27 .5 x11 cm
İlk önce kekin üzerindeki kırıntıyı hazırlıyoruz. Bir kaseye tereyağını eritip koyalım üzerine toz şeker ilave edip karıştıralım unu ve kakaoyu ilave edip tekrar karıştırıp bir kenara bırakalım . Diğer taraftan keki yapmaya başlıyoruz. Karıştırma kabına tereyağ ve Üzerine şekeri boşaltıyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz.Krema kıvamına gelinceye kadar sonra yumurtaları tek tek ekleyelim her eklemeden sonra iyice karıştıralım .krema ve unu da ekleyip tekrar kek harcın karıştırıp Margarinle yağladığımız kek kalıbına hazırladığımız kek harcını boşaltıyoruz. Üzerine düzeltip üzeri için hazırladığım kakaolu kırıntıyı düzgün bir şekilde kek harcın üzerine döküyoruz Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Pişen keki fırından çıkarıyoruz. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan dikkatlice çıkartıyoruz. Kekimizi dilimleyerek hazırlıyoruz
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments