Via @ikosun_kitchen teşekkürler
🇹🇷 Tavuk özellikle göğüs kısmını sevenler bu tarife bayılacaksınız benden söylemesi ☺️
Yumuşacık içi sulu sulu nefis bir tarif
Malzemeler:
1 kilo tavuk göğsü
Sosu için:
80ml süt
50ml zeytinyağı
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
3 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı köri tozu
Tuz
▪️▪️▪️
Hazırlık;
Tavuk göğsünü ikiye bölün, yıkayın ve mutfak kağıdıyla kurulayın. Tavuğun kalın tarafını az inceltin veya döverek biraz daha ince olmasını sağlayın.
▪️▪️▪️
Sos için tüm malzemeler bir kaba koyun ve karıştırın. Daha sonra tavukları bu sosa ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Minimum 2 Maximum 12 saat marine edebilirsiniz!
▪️▪️▪️
Daha sonra tavukları kızdırılmış geniş bir tavaya koyun. Orta-yüksek ateşte iyice pişene kadar her iki tarafını kızartın. afiyet olsun 😋
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments