Keklerin en klasiği, en kolayı Anne keki ben üzerine susam ve ceviz atmadım sade yaptım 🥰
Anne keki
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Kullandığım su bardağı 250 ml
Çay bardağı 125 ml
Yapılışı :
Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpıyoruz.
Ardından yoğurt ve yağı ilave edip çok az çırpıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar el çırpıcı ile çırpıyoruz.
Kek karışımını tereyağ ile yağlayıp unladığımız borcam boşaltıyoruz ve spatula ile düzeltip
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
30-35 dakika pişiriyoruz iyice kızarana kadar ,sonra kürdan testi yaparak çıkartıyoruz.
Kek borcamda olduğu için son 5 dakikada fırının tabanında kızartın.
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments