Hazır yufka ile yapılan börekler el açması böreklerin yerini asla tutmuyor diyorsanız işte size çıtır çıtır el açması kolay börek tarifi.
Çıtırtı sesi yan odadan duyulan, yemelere doyamayacağınız bu börekleri denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.
El Açması Kolay Börek Malzemeleri
Hamuru için;
3 su bardağı su
6 – 7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
1 kg haşlanmış patates
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru bekletmek için;
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
El Açması Kolay Börek Tarifi
Tuz ve suyu yoğurma kabına alıp karıştıralım. Kontrollü olarak un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
Üzeri kapalı 20 dakika dinlendirelim. İç harcı için 2 adet soğanı yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavuralım.
Daha sonra ezdiğimiz patatesleri, tuzu karabiberi ve maydanozu ekleyip kavuralım. Soğuması için bir kenara alalım.
Dinlenen hamuru 10 eşit beze yapalım. Un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Hamurlara eritilmiş tereyağ – sıvı yağ karışımından sürüp poşetle üzerini kapattıktan sonra 30 dakika dinlendirelim.
Daha sonra dinlenen bezeleri çift olacak şekilde tezgahı yağlayıp elimizle yavaşça çekerek açalım.
Üzerine 1 – 2 kaşık kalan yağdan gezdirip iç harcını ekleyelim ve rulo yapalım. Ruloyu da kendi etrafında dolayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Tüm bezeleri hazırladıktan sonra üzerlerine tepside kalan yağı sürelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Ortalama 35 – 40 dakikada pişecekir.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments