#repost @gulcanhomemade teşekkürler
Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum 💐Yumuşacık dokusuyla puf puf kabaran poğaçalarımla sizlerleyim👌🏼özellikle çocukların beslenmelerine koymak için nefis bir öneri😉
BULUT POĞAÇA
Malzemeler
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su(220ml)
1 su bardağı ılık süt(220ml)
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ (120ml)
1 tatlı kaşığı tuz(hafif tepeli)
2 adet yumurta akı(sarılar üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke(üzüm/elma)
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
6,5 su bardağı un(azar azar kontrollü ekleyin
İç harcı için
Ufalanmış beyaz peynir
Yoğurma kabına maya alınır üzerine ılık su,ılık süt ve şeker ilave edilir karıştırılır ve 10 dk aktifleşmesi için bekletilir,aktifleşen karışımımızın üzerine 2adet yumurta,sıvıyağ ilave edilir karıştırılır,unumuzun önce 3 bardağını ekleyelim bu sırada kabartma tozu ve tuzunuda ilave edelim yoğurmaya başlayalım,bir yemek kaşığı sirkeyi ekleyelim unun geri kalan 3 su bardağıda ilave ederek hamurumuzu yoğuralım oda ısısında yumuşamış tereyağını ekleyip hamurumuzu yoğurarak toparlayalım eğer elimize hamur çok yapışıyorsa yarım su bardağı un ekleyip hamurumuzu yoğurma işlemini tamamlıyalım ele hafif yağışan bir kıvamda olmalı ,üzerini kapatarak 1 saate yakın mayalandırma için bekletelim,mayalanan hamurumuzu bir iki tur yoğurarak maya kokusunu çıkaralım hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapalım tezgaha bezeyi koyarak elimizi bastırarak biraz açalım ortasına beyaz peyniri koyup iki ucunu birleştirerek kapatalım fırın kağıtı serili tepsiye poğaçalarımızı dizelim üzerlerini temiz bir bez örterek 20-25 dk tepsi mayası için bekletelim bu süre sonunda yumurta sarılarını üzerlerine sürelim bir bıcak ile kesikler atıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments