#repost @gulcanhomemade
SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye(konserve kullandım)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı sıcak su
Yeterince tuz
Pirinçler birkaç kere nişastası çıkana kadar suda yıkanır suyu süzülür (dilerseniz 10-15 dk tuzlu suda bekleterek süzebilirsiniz)
Pilavı yapacağımız tava yada tenceremize sıvı yağı koyalım ve minik doğranmış havuçları ilave ederek havuçları birkaç dakika kavuralım.
Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ve tereyağını ilave ederek 3-4 dakika kavuralım, bezelyeyi ekleyelim karıştıralım
2 bardak sıcak suyu ve tuzu ilave ederek çok kısa karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım, pilavın suyu kaynayınca ocağın altının sıcaklığını en düşük ayara getirerek pişmeye bırakalım
Pilavın suyu tamamen çekilip üzeri göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Pilavımız pişince üzerine kağıt havlu serelim kapağını kapatarak demlenmesi için 15-20 dakika bekletelim
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments