Büzme Tatlısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

19 Ocak 2023 Perşembe

Büzme Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 




Via gulcanhomemade



Yapımı oldukça pratik az malzemeyle hızlıca hazırlayabileceğiniz şerbetli büzme tatlısı👌🏼💯tariflerimin devamının gelmesi için beğeni❤️ve yorumlarınız çok önemli lütfen ❤️bırakmadan geçmeyin,tarifimi kaydederek sayfamı desteklermisiniz💐


Malzemeler

1 paket baklavalık hazır yufka


Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

1-2 damla limon suyu


Üzeri için:

200 gram tereyağ

Yarım çay bardağı sıvı yağ


İçi için:

1 kase ince kırılmış fındık yada ceviz içi












Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alalım kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu yada bir dilim limon içine atarak orta ateşte 20 dakika kaynatalım ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım (şerbet soğuk olmalı)

Tereyağı tavaya alalım ve orta ateşte eritelim,sıvı yağı ekleyelim tereyağı eritirken kaynatmayalım ve fazla ocakta tutup yakmayalım soğumaya bırakalım

Yağın üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım eğer bırakırsak tatlımız pişerken yanık görüntüsü olur

Yufkalarımızı tezgaha alalım ve poşette saralım yada üzerini örtelim yufkalar çok çabuk kuruyor

Bir tane yufkayı tezgaha serelim üzerine fındık yada ceviz içi serpelim ve ince bir oklava ile uzun tarafından sıkı olmayacak şekilde yufkayı saralım

Elimizle yufkanın iki ucundan ortaya doğru büzüştürelim

Daha sonra bir kenarından iterek yufkayı yavaşça çubuktan çıkaralım tepsiye yerleştirelim

Bütün yufkaları aynı şekilde yaparak bitirelim

Yufkaların her tarafına gelecek şekilde erittiğimiz tereyağı sıvı yağ karışımın tamamını fırça ile sürelim

180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 35 dakika kızarana kadar pişirelim,fırından çıkardığımız tatlımız sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirelim ve 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım

❗️şerbeti soğuk tatlı sıcak olmalı,ayrıca fırın tepsinizi borcam kullanacaksanız fırının en alt bölümüne yerleştirerek pişirin cam tepsilerin alt bölümü geç kızarıyor







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments