Via gulcanhomemade
Yapımı oldukça pratik az malzemeyle hızlıca hazırlayabileceğiniz şerbetli büzme tatlısı👌🏼💯tariflerimin devamının gelmesi için beğeni❤️ve yorumlarınız çok önemli lütfen ❤️bırakmadan geçmeyin,tarifimi kaydederek sayfamı desteklermisiniz💐
Malzemeler
1 paket baklavalık hazır yufka
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için:
200 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
1 kase ince kırılmış fındık yada ceviz içi
Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alalım kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu yada bir dilim limon içine atarak orta ateşte 20 dakika kaynatalım ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım (şerbet soğuk olmalı)
Tereyağı tavaya alalım ve orta ateşte eritelim,sıvı yağı ekleyelim tereyağı eritirken kaynatmayalım ve fazla ocakta tutup yakmayalım soğumaya bırakalım
Yağın üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım eğer bırakırsak tatlımız pişerken yanık görüntüsü olur
Yufkalarımızı tezgaha alalım ve poşette saralım yada üzerini örtelim yufkalar çok çabuk kuruyor
Bir tane yufkayı tezgaha serelim üzerine fındık yada ceviz içi serpelim ve ince bir oklava ile uzun tarafından sıkı olmayacak şekilde yufkayı saralım
Elimizle yufkanın iki ucundan ortaya doğru büzüştürelim
Daha sonra bir kenarından iterek yufkayı yavaşça çubuktan çıkaralım tepsiye yerleştirelim
Bütün yufkaları aynı şekilde yaparak bitirelim
Yufkaların her tarafına gelecek şekilde erittiğimiz tereyağı sıvı yağ karışımın tamamını fırça ile sürelim
180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 35 dakika kızarana kadar pişirelim,fırından çıkardığımız tatlımız sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirelim ve 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım
❗️şerbeti soğuk tatlı sıcak olmalı,ayrıca fırın tepsinizi borcam kullanacaksanız fırının en alt bölümüne yerleştirerek pişirin cam tepsilerin alt bölümü geç kızarıyor
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments