#repost @meyveli_mutfagim
__
PASTAHANE USULÜ SAÇAKLI PAMUK GİBİ MUHTEŞEM LEZZET POĞAÇA
malzemeler
150 gr tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta sarıları üzerine
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya bir yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
aldığı kadar un yaklaşık altı buçuk su bardağı un yinede kontrollü olun
piştikten sonra
labne peynir
kaşar peyniri rendesi
İnce doğranmış kıvırcık
yapılışı
önce kaba ılık su maya şeker eklenir karıştırılır bir iki dk bekletilir sonra küp küp kesilmiş soğuk tereyağ yumurta akı sıvıyağ yoğurt ve tuz ekleyip karıştırılır unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğrulur hamuru mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir saat kadar sonra hamurun havasını alıp bir dokunuşla tekrar yoğrulur hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine örtü örütulur onbeş dk tepsi mayası yapılır yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 190 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir kontrolü fırından çıkarıp soğuduktan sonra etrafına labne peynir sürülür kıvırcık ve kaşar rendesine batırıp hepsi aynı şekilde hazırlanır ve afiyetle tüketilir aşırı aşırı lezzetli bir poğaça
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments