🌸Bu yaz favoriniz olacak çook hafif enfes bir borcam pastası tarifim var🍓🍓Yiyen herkes tadına ba yıl dı😍Bol çileğe doyacağınız yaş pasta tadında enfes bir tatlı✌🏻Mutlaka deneyin
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5-2 su bardapı un
1 vanilya ve 1 kabartma tozu
Krema için;
500 gr çilek
2 yemek kaşığı nişasta
1 türk kahvesi fincanı su
4 yemek kaşığı şeker
Krema için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su brdağı şeker
1 vanilya
(Krema soguduktan sonra içerisine bir poşet kremşanti ekliyoruz. Kremşanti eklediğim için içerisindeki şeker miktarını azalttım.)
#çileklipasta #borcampastası
Yapılısı:
İlk olarak kremasını hazırlayalım. Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp sürekli karıstırarak pişirelim.En son vanilya ekleyelim ve karıstığ ocağın altını kapatalım. üzerine bir streç film kapatarak sogumaya bırakalım.Krema soğurken kekini hazırlayalım.Yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra sıvı malzemeleri ekleyelim. Bir 2 dakika çırptıktan sonra kuru malzemeleri ekleyerek ekleyelim un miktarı yumurtanın gramajına göre farklılık gösterebilir. 180° alt üst ayarda 5 dakika ısıtmış olduğumuz fırında keki pişirelim.Kek fırından çıktıktan sonra 4-5 dk ılınmaya bırakalım.1 çay bardağı soğuk sütle keki islatalım.Hazır olan ve soğumuş olan kremanın içerisine bir poşet kremşanti ekleyelim yaklaşık 5- 6 dakika çırptıktan sonra kekin üzerine alalım.Çilek sos için şeker ve çilekler blenderde püre haline getirilir.Ayrı bir yerde nişasta ve su güzelce karıştırılıp çilek püresin içerisine alınır ve sürekli karıştırarak ocakta pişirilir. Hiç soğutmadan kremanın üzerine düzgünce yayalım. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek afiyet edebilirsiniz.Ben kremadan bir çay bardağı kadar ayırarak pastanın üzerine süsleme de kullandım.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments