Kandil Simidi tarifi - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Ocak 2023 Cuma

Kandil Simidi tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 #Repost @gulcanhomemade






Merhabalar sevgili dostlarım💐evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kıyır kıyır tam tutan ölçülü Kandil Simidi tarifi💯🤌🏼😋


Malzemeler

125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un (bardak ölçüm 200ml)


Üzeri için;

Kavrulmuş susam

1 adet yumurta beyazı



























Teflon tavaya susamları alalım ve kısık ateşte süreki çevirerek birkaç dakika kavuralım ,başından hiç ayrılmayın susam çok çabuk yanıyor

Susamları kavurduktan sonra rengi dönmeye başlayacaktır, tavada bırakmayın hemen tabağa alın tavanın sıcaklığı ile çok çabuk yanabilir

Yoğurma kabına hamuru için hazırladığımız malzemeleri alarak yoğuralım ve yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim

Hamurdan küçük parçalar kopararak tezgahta elimizle ileri geri hareket yaparak biraz hamuru uzatalım ve iki ucunu birleştirerek simit şekli verelim 

Bütün hamuru bu şekilde yaparak tepsiye yada tezgahın üzerine dizerek bitirelim

Hazırladığımız simitlerinin bir yüzünü önce yumurta akına, sonrada kavrulmuş susama batırarak fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.

Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayar fırıında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü pişirelim (herkesin fırın sıcaklık derecesi farklilik gösterebilir benim fırınımda 25 dakika yeterli geldi)

Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments