MANDALİNALI PASTA - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

22 Ocak 2023 Pazar

MANDALİNALI PASTA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Via gulcanhomemade




 Yiyen herkesin benden tarifini istediği MANDALİNALI PASTA

Keki için;

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2, 5 su bardağı un


Puding için;

500 ml süt(1 bardak puding eritmek için ayrılır)

1 paket toz vanilyalı puding

1 yemek kaşığı şeker(artırıp azaltabilirsiniz)

400 gram labne peynir (orjinal tarifte schmand kullanılıyor)


Üzeri için

Konserve mandalina

2 paket tortenguss (sade pasta jölesi)

4 yemek kaşığı şeker

Kullandığım tepsi 36/24,5 cm













Kek için yumurta, şeker köpük olana kadar en az 5 dk çırpılır, süt, sıvı yağ, vanilya eklenir çırpmaya devam edilir

Un ve kabartma tozu elenerek eklenir mikserin düşük ayarı ile un hamura karışacak kadar kısa süreli çırpılır

Yağlanmış yada fırın kağıdı serili tepsiye kek hamuru dökülür ve 160 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.

Kek pişerken pudingini hazırlayalım.

500 ml sütten 1 su bardağı süt ayıralım ve ayırdığımız bir bardak sütün içine vanilyalı pudingi ekleyip karıştırarak çözülmesini sağlayalım.

Kreması için yarım litre sütten 1 su bardağı ayrılır diğer geri kalan süt tencereye koyulur ocağın altı yakılır süt kaynamaya başlayınca bir yemek kaşığı şeker atılır ayırdığımız 1 bardak sütün içine koyup erittiğimiz puding karışımını tenceredeki süte ekleyelim sürekli karıştırarak pişirelim 3-4 dk dakika pişmesi yeterli olacaktır

Yaptığımız puding biraz soğuyunca içine labne eklenir ve mikserle çırpılır

Pişen kek fırından alınır 5-6 dakika bekletilir ve üzerine mikserle çırptığımız vanilyalı puding dökülüp spatula ile düzleştirelim.

Mandalinaları süzdürelim (suyu tamamen süzülsün)

Pastamızın üzerindeki pudingimiz soğuyunca mandalinaları üzerine dizelim

Tencereye 2 paket tortenguss, 4 yemek kaşığı şeker ve 500 ml soğuk su alınır ocağın üzerine koyulur sürekli karıştırılarak 1 dakika pişirelim ve henüz sıcakken tepsimizin üzerine yavaşça gezdirelim bu esnada beklemeyin tortenguss hemen donabiliyor bu işlemde hızlı hareket edilmeli

En az 6-7 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments