Sponsorlu Bağlantılar
Tel Tel Dökülen Peynir Dolgulu Çörek Tarifi
MALZEMELER
Hamuru için;
1 adet yumurta
100 gr tereyağı (7 yemek kaşığı)
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
5 su bardağı un
1 paket maya (10 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
100 gr süzme peynir
200 gr lor peynir
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı çörek otu
Üzerine;
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Mayalanan hamurun mayasını alalım ve toparlayalım. Hamuru tezgaha alalım ve unlayıp dikdörtgen şekilde açalım.
Kasede lor peyniri, süzme peyniri ve kıydığımız maydanozu karıştıralım. Açtığımız hamurun üzerine peynirli harcı dökelim ve eşit şekilde yayalım. Üzerine çörek otu serpelim.
İlk olarak yoğurma kabına tereyağı, sütü, suyu, yumurtayı, şekeri, tuzu, kontrollü olarak unu ve mayayı ilave edip yoğuralım. Üzerini streçle kapatıp yarım saat bekletelim.
Açtığımız hamuru 2’ye katlayalım ve şeritler halinde keselim. Daha sonra şeritleri biraz uzatarak dolayalım ve gül şeklinde saralım.
Hazırladığımız hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarılarını sürelim ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 185 derece alt üst ayar fırında kontrollü olarak pişirelim afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments