#repost @zeynebin_mutfagiii
Merhabalar 🤗 Efsane lezzetli bir börek tarifi ekledim sizlere..
FAVORİNİZ OLACAK PEYNİRLİ BÖREK
5 adet yufka
Sosu için
2 adet yumurta
1,5 subardağı süt
1çaybardağı sıvıyağ
İçi için
100 gr lor peynir
100 gr kaşar peynir
1 tutam maydanoz
üzerine 1şişe maden suyu
Sos malzemelerini uygun bir kabın içerisine alıp güzelce çırpın,böreğin üzerine eklemek için sostan bir çay bardağı ayırın, ardından yağladığınız tepsiye 1 adet yufkayı yerleştirin ve her bir yufkayı parçalara bölüp tepsiye yerleştirin,her katta bir sos ve iç malzeme ekleyin. Böreği hazırladıktan sonra yanlardaki yufkaları kapatın ve böreği ters çevirip dilimleyin.Daha sonra üzerine ayırdığınız sosu her yerine gelevek şekilde dökün.Son olarak bir şişe maden suyunuda döküp önceden ısıtılmış 180°alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🤗
CHEESY PASTRY
5 phyllo dough
for the sauce
2 eggs
1.5 cups milk
1 teacup of oil
for inside
100 g curd cheese
100 g cheddar cheese
1 pinch of parsley
1 bottle of mineral water
Take the sauce ingredients in a suitable bowl and whisk them well, separate a tea glass from the sauce to add to the pastry, then place 1 phyllo on the greased tray, cut each phyllo into pieces and place it on the tray, add a sauce and stuffing on each layer. After preparing the pastry, close the phyllo on the sides and turn the pastry upside down and slice it. Then pour the sauce you reserved all over it, pouring it in a bottle of mineral water and cook it in a preheated 180° lower and upper setting until golden brown. You can serve it after the first heat comes out.
Bon appetit 🤗
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments