Herkese iyi akşamlar 😍
Krema, antep fıstığı ve beyaz çikolatanın buluşmasıyla sütlü hafif çok lezzetli bir pasta.
İzmir’in meşhur kardelen pastası 🍰
Kullandığım su bardağı 250 ml
Çay bardağı 125 ml
büyük dikdörtgen borcumu 37+26 cm
12 dilim pasta çıkıyor
Kardelen pastası
Malzemeleri:
Kek için
5 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Islatmak için
3 su bardağı süt
1 paket krema ( 200 gr )
Yarım çay bardağı şeker
Ara kreması için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
90 gram beyaz çikolata
1 paket krema ( 200 gr )
Arası için Antep fıstığı
Üzeri için Hindistan cevizi beyaz çikolata fıstık
Yapılışı:
Kek için yumurta ve şekeri 5-6 dakika köpürene kadar iyice çırpın. Üzerine un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip el çırpıcı ile fazla söndürmeden yavaşça karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş büyük borcama dökün önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ben borcamları 5 dakika da fırının tabanında pişiriyorum.
Keki soğumaya alın ıslatmak için sütü şekeri ve kremayı iyice karıştırıp ısıtın ve soğumaya alın.
Krema için: tencereye süt, nişasta, un ve şeker koyup iyice karıştırın ve ocağın altını açın kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Beyaz çikolata ve kremayı ekleyip iyice karıştırın.
Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
Bir parçasını tepsiye yerleştirin ve sütün yarısıyla ıslatın ve üzerine kremanın yarısından biraz fazlasını döküp eşit bir şekilde yayın. Üzerine fıstığı serpiştirip öbür keki koyun. Onuda iyice süt ile ıslatıp kalan kremayı üzerine yayın.Bol Hindistan cevizi serpiştirin buzdolabına kaldırın bir gece dinlendirin. Pastamızı dilimleyip fıstıkla ve çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗
@nerminyazilitas Tarifi için Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments