#Repost @meyveli_mutfagim
PASTAHANE USULÜ UN KURABİYELERİ✨
malzemeler
200 tereyağ
1 buçuk su bardağı pudra şekeri
dahada lezzetlendirmek için
1 yemek kaşığı kaymak
1 paket vanilya
aldığı kadar baklavalık un
çeşitlendirmek için
4 yemek kaşığı antep fıstığı
2 yemek yemek kaşığı kakao
yapılışı
iyice oda sıcaklığında tereyağ kaymak pudra şekeri vanilya birlikte tel çırpıcı ile karıştırılır unu ilk olarak iki su bardağı eklenir karıştırılır sonra azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır hamuru üçe ayrılır birine kakao diğerine antep fıstığı eklenir karıştırılır şeritler yapıp çatalla üzerine çizik atılır göz kararı kesilir tepsiye dizilir ısıtılmış 160 derecelik fırında kurabiye tabanı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir kontrolü fırından çıkarıp tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alınır efsane lezzeti afiyetle tüketilir
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments