Sponsorlu Bağlantılar
Bayat Ekmekli Çıtır Börek
5 adet hazır yufka
200 gr tereyağı veya margarin
Üzeri icin
1 su brdg Rondadan geçirilmiş bayat ekmek kırığı
Börekleri ıslatmak için
3 su brdg su
Ic malzeme
300 gr kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı ksg tuz
1 cay ksg karabiber
2 ymk ksg sıvı yağ
5 adet hazır yufka
200 gr tereyağı veya margarin
Üzeri icin
1 su brdg Rondadan geçirilmiş bayat ekmek kırığı
Börekleri ıslatmak için
3 su brdg su
Ic malzeme
300 gr kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı ksg tuz
1 cay ksg karabiber
2 ymk ksg sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle derin bir tavaya sıvı yağ kıyma ve tuz koyalım Ocakta kıyma suyunu çekene kadar kavuralim Üzerine küçük küp doğranan kuru soğanı ilave edip kavurmaya devam edlim Soğanlar şeffaf sarı renk aldığı zaman karabiberi ilave edip ocağı kapatıp soğumaya bırakalım Diğer yandan
Tereyağı veya margarini ocakta eritelim 1 adet yufka tezgaha serelim Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağ sürelm 2 nci yufkayı alalım Yağlanan yufkanın üzerine serelim. Fırça yardımıyla 2 nci yufkayı da yagliyalim .Yağladığımiz yufkaları 8 bölelim (önce 4 e tekrar 4 bölünerek üçgen parcalar elde edilecek )Bölünen parçaların geniş tarafına kıymalı harçtan koyup iki kenarından yufkayı harcın üzerine kapatalım Sigara böreği gibi saralım Diger hamurlara da aynı işlemi uygulayalim 5 adet yufkadan toplam 20 adet böreğimiz oldu Genis bir kaba su koyalım Rondodan geçirilmiş ekmek kırıklarıni geniş bir tabağa alıp sarılan börekleri tek tek önce suya suyunu biraz süzüp sonra ekmek kırığına bulayalım Hazırladığımız börekleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizelim Buzdolabına kaldırıp enaz 2 saat dinlendirelim Dinlenen börekleri buzdolabından çıkarıp 180 derece ısınmış fırında börekleri üzerindeki ekmek kırıkları kızarana kadar pişirelim Çıtır çıtır böreklerimizi sıcak olarak servis edelim Afiyet olsun
Bu böreği hazırlayıp aralarına yağlı kağıt koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz Derin dondurucuda sakladığıniz börekleri çözülmeden ısıtılmış fırında pisirebilirsiniz…Tarifi için instagram.reyhanatac ‘a Teşekkürler
Öncelikle derin bir tavaya sıvı yağ kıyma ve tuz koyalım Ocakta kıyma suyunu çekene kadar kavuralim Üzerine küçük küp doğranan kuru soğanı ilave edip kavurmaya devam edlim Soğanlar şeffaf sarı renk aldığı zaman karabiberi ilave edip ocağı kapatıp soğumaya bırakalım Diğer yandan
Tereyağı veya margarini ocakta eritelim 1 adet yufka tezgaha serelim Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağ sürelm 2 nci yufkayı alalım Yağlanan yufkanın üzerine serelim. Fırça yardımıyla 2 nci yufkayı da yagliyalim .Yağladığımiz yufkaları 8 bölelim (önce 4 e tekrar 4 bölünerek üçgen parcalar elde edilecek )Bölünen parçaların geniş tarafına kıymalı harçtan koyup iki kenarından yufkayı harcın üzerine kapatalım Sigara böreği gibi saralım Diger hamurlara da aynı işlemi uygulayalim 5 adet yufkadan toplam 20 adet böreğimiz oldu Genis bir kaba su koyalım Rondodan geçirilmiş ekmek kırıklarıni geniş bir tabağa alıp sarılan börekleri tek tek önce suya suyunu biraz süzüp sonra ekmek kırığına bulayalım Hazırladığımız börekleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizelim Buzdolabına kaldırıp enaz 2 saat dinlendirelim Dinlenen börekleri buzdolabından çıkarıp 180 derece ısınmış fırında börekleri üzerindeki ekmek kırıkları kızarana kadar pişirelim Çıtır çıtır böreklerimizi sıcak olarak servis edelim Afiyet olsun
Bu böreği hazırlayıp aralarına yağlı kağıt koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz Derin dondurucuda sakladığıniz börekleri çözülmeden ısıtılmış fırında pisirebilirsiniz…Tarifi için instagram.reyhanatac ‘a Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments