Sponsorlu Bağlantılar
Sultan Sarması
malzemeler:
1 su bardağı un (1/4 ü nişasta olacak)
1 su bardağı şeker
1 litre süt
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
1 çay bardağı kadar Hindistan cevizi
yapılışı:
malzemeler:
1 su bardağı un (1/4 ü nişasta olacak)
1 su bardağı şeker
1 litre süt
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
1 çay bardağı kadar Hindistan cevizi
yapılışı:
Dörtte birine nişasta, kalanını un ile tamamladığımız 1 bardak un, 1 bardak şeker, 1 litre süt ve kakaoyu tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca 1 paket vanilya ve tereyağını ekleyip altını kapatıyoruz. Bir fırın tepsisinin dibine heryerine Hindistan cevizi serpip (yapışmaması kolayca kalkmadı için) üzerine pişirdiğimiz muhallebiyi soğumasını beklemeden yayıyoruz. Muhallebiyi 1-2 saat bekletip tamamen soğuyunca üzerine 1 bardak sütle çırptığımız kremşantiyi de sürüyoruz. Üzerine streç film sarıp 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımızı şeritler halinde kesip sararak servis ediyoruz. Afiyet olsun …Tarifi için instagram.mimar_seda ya Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments