Bazlama - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Bazlama

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bazlama

Malzemeler

7 su bardağı un
1 paket instant kuru hamur mayası
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak su
İçi için :

6 adet patates
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ
Üzeri için :

Tereyağ






Hazırlanışı

Bu tarifi canımdan çok sevdiğim annem ile beraber hazırladık. Anne kız elinden siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istedik. 👵👧
Hamur malzemeleri yoğrularak mayalandırmaya bırakılır. Soğanı ince ince kıyıp 1 kahve fincanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Patatesleri soyup rendeleyin. Suyunu sıkın ve kavrulmuş soğanlara ekleyin. Baharatlarını ve tuzunu ekleyerek patatesler yumuşayana kasar kavurun. Mayası gelmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açarak uç kısmına patatesli içten koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Yanmaz teflon tavada altını üstünü çevirerek pişirin. Piştikten sonra üzerine ve altına tereyağ sürerek sıcak sıcak servis yapalım.
Bu malzemeden 22 adet bazlama çıkmaktadır. Dilerseniz malzemeyi yarıya bölerek yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 😊😊
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments