Gelin Bohçası Tatlısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Gelin Bohçası Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Gelin Bohçası Tatlısı

Malzemeler

1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Arası için:

1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Üzeri için:

1 paket sütlü çikolata






Hazırlanışı

Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sırasıyla diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Teflon yapışmayan tavayı ısıtıp 1 yemek kaşığı dökülür. Pankekler göz göz olunca alınır. Tek tarafı pişirilir. Hepsi bu şekilde pişirilir. Bir tepsiye alınarak soğumaya bırakılır. Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpılarak koyulaştırılır. Diğer tarafta benmari usülde çikolatayı eritip hazırlanır. Soğuyan pankeklerin arasına pasta şırıngasına doldurduğumuz krem şantiyi sıkarak üstüste karşılıklı kapatıp çay kaşığı ile çikolatadan üzerine dökülür. Hepsi bu şekilde yapılıp buzdolabına çikolata donana kadar bekletilir. Bu malzemelerden 24 adet çıkıyor. Deneyeceklere kolay gelsin. Şimdiden afiyet olsun:)
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments