Sponsorlu Bağlantılar
Çikolata Topları
Malzemeler
125 gr tereyağ veya margarin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
1 paket vanilya
Üzeri için:
200 gr bitter çikolata
80 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı
Tereyağını eritip 1,5 su bardağı unu ilave edip iyice pembeleşene kavurun. Diğer tarafta süt ve şekeri kaynatıp vanilyayıda ekleyin. Kavrulmuş açık kahverengi haline gelmiş una cevizde ekleyin sonra kaynamış sütü yavaş yavaş dökün karıştırın. Ocağın altını kapatıp ve tencereninde kapağını kapatarak 5 dakika dinlenmesini sağlayın. Sonra elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince iri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp buzdolabına koyun. Bu arada benmari usulde bitter çikolatayı eritip dolaptan çıkan helvalara batırıp tel ızgaranın üzerine koyun. Donması için buzdolabına koyun. Bu arada beyaz çikolatayı benmari usulde eritin dolaptan çıkan ve donan toplara beyaz çikolatayla istediğiniz gibi şekil vererek üzerine dökün ve tekrar donması için dolaba koyun. Sonra istediğiniz şekilde servis yapın. Bu tarif genelde mevlütlerinizde, kabul günlerinizde, çocukların severek yediği bir helva şeklidir. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin:)Tarif İçin suzaninmutfakdunyasi'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
125 gr tereyağ veya margarin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
1 paket vanilya
Üzeri için:
200 gr bitter çikolata
80 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı
Tereyağını eritip 1,5 su bardağı unu ilave edip iyice pembeleşene kavurun. Diğer tarafta süt ve şekeri kaynatıp vanilyayıda ekleyin. Kavrulmuş açık kahverengi haline gelmiş una cevizde ekleyin sonra kaynamış sütü yavaş yavaş dökün karıştırın. Ocağın altını kapatıp ve tencereninde kapağını kapatarak 5 dakika dinlenmesini sağlayın. Sonra elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince iri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp buzdolabına koyun. Bu arada benmari usulde bitter çikolatayı eritip dolaptan çıkan helvalara batırıp tel ızgaranın üzerine koyun. Donması için buzdolabına koyun. Bu arada beyaz çikolatayı benmari usulde eritin dolaptan çıkan ve donan toplara beyaz çikolatayla istediğiniz gibi şekil vererek üzerine dökün ve tekrar donması için dolaba koyun. Sonra istediğiniz şekilde servis yapın. Bu tarif genelde mevlütlerinizde, kabul günlerinizde, çocukların severek yediği bir helva şeklidir. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin:)Tarif İçin suzaninmutfakdunyasi'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments